Alla inlägg under februari 2013

Av mysmammansblogg - 11 februari 2013 13:38

Har fått sova 3 hela nätter förra veckan + natten till idag. Det är ju helt underbart! Vaknade såklart till vid 2 tiden av ren vana - men det var bara att konstatera att det gick bra att vända på sig och somna om! Det värsta är att man kan bli van med detta;) Blir ju plötsligt så jobbigt att vakna 3-4 ggr/natt igen när man fått lyxen att sova sig igenom några nätter. Hoppas på att detta håller i sig! Känns så konstigt. Har inte sovit hela nätter på snart 17 mån. Tar väl ett tag att ställa om så man kan sova utan att vakna till så lätt om nätterna.

Av mysmammansblogg - 6 februari 2013 12:18

Hemmamysdag idag. Lillbus verkar tycka det är ganska lagom med varanandagsaktiviteter. Då hinner han vila upp sig mellan lektillfällena. Får se om vi  hinner baka pizzabullar till mellis. M har önskat  våfflor till mellis någon dag men det får nog vänta till på fredag. Känns mer som  fredagsmellis!


Kanske får vi en musikälskare i familjen. Igårkväll diggade han till alla sånger/danser som var med i föreställningen. När de stampade med fötterna klappade lillbus händerna eller bankade i bordet i takt med musiken. Till hans stora lycka sjöng de också imse vimse spindel!

Av mysmammansblogg - 5 februari 2013 13:30

Idag har vi haft besök av en av mina barndomsvänner och två av hennes barn. En liten skrutta på två månader och ett bustroll på 2 år. Småprinsarna lekte hela fm. Vid lunchdax gick orken och energin ur min lillprins så totalt. Efter lite lunch framför datorn ;) somnade han i vagnen innan vi hunnit fram till brevlådan.


Lillprins bus får passa på att sova nu för i em går allt på löpande band (hoppas jag) Köttfärspiroger ska förberedas till kvällen, mellanbror har läsläxa, storebror har matteläxa och därefter bär det av till kulturskolan med storebror. Han får sedan hämtas av pappan som får jobba över en stund och sedan åka direkt till mellanbrors dans och sång uppvisning som hans klass tränat in i vinter. Lillebror, mellanbror och mamma ska då ha hunnit äta kvällsmat, byta om och förhoppningsvis kommit i tid till föreställningen där familjen sammanstrålar. Hej hopp, en fartfylld em för familjen! Hoppas allt går i lås nu och ingen sätter sig på tvären eller får lust att göra tvärtemot ;)

Av mysmammansblogg - 4 februari 2013 11:39

Varför ska det alltid bli så? Att man upptäcker att precis alla kläder är urvuxna för ett (eller flera) barn och att man inte har något som är i rätt storlek.  Just nu är det minstingen som är "utan" kläder. Måste iväg och handla, vilket inte är jätteroligt med en snart ett och ett halvtåring som inte tycker det är jättekul att gå i affärer så långa stunder i taget. Suck! Bara att ta tag i det. Visst kan man beställa kläder, men då är det garanterat två, tre veckors leveranstid - minst. Vi behöver kläder nu!

Av mysmammansblogg - 3 februari 2013 13:04

Åh, har just läst en helt underbar tråd på familjeliv.se  Den heter precis så: Varför låter ni era barn leva på bara en sak? Tänk om alla som inte har kinkiga barn läste den! Och alla som har kinkiga barn för den delen!  Vilken underbar tråd som ger så många exempel på icke matälskande barn! Där kan jag säga att jag kände igen mig! Mina barn älskar inte mat! Äter för att man ska, har svårt att känna hungerkänslor (det är humöret som avslöjar dem) De har ALLTID ätit som BÄST hemma. Matvägrat på både dagis och en av dem även i skola. Maktkamp kring mat som förvärrar snarare än förbättrar av alla dessa (visserligen säkert välmenande) fröknar,pedagoger, släktingar och i vissa fall säkert av desperata föräldrar.  Alla med sina egna små knep som gör barnen allt mer förtvivlade för att de inte duger som de är och för att de måste äta upp först :(


Efter att ha läst hela tråden känner jag mig så glad, lättad och nöjd! Vi gör så rätt här hemma som inte tvingar våra barn att äta! Jag vet precis hur det känns - har också varit den desperata mamman som nästintill tvingat mitt barn att äta - eller iallafall ställt ultimatum (utan effekt kan tilläggas). Mest pga omgivningens förväntningar och egen förtvivlan över barnets trötthet och orkeslöshet. Innerst inne kände jag nog redan då att det inte skulle hjälpa. Känns så skönt att vi inte är där längre utan accepterat läget (oftast iallafall ;)) hittat en ro i familjen kring energiintaget. Och peppar peppar, detta läsår med underbara fröknar, pedagoger som låter bli att uppmärksamma det obefintliga matintaget. Kan säga att det gett resultat :) Nu äts en halv tallrik rårivna morötter och ett glas vatten till lunch istället för 1 msk morötter och vatten.


Slutsatsen är helt enkelt; låt barnet äta vad det äter. Truga inte, ställ inte ultimatum. Försök andas djupt och strunta i omgivningens tyckande (vilket nog är den svåraste biten) Ta självklart hjälp av sjukvården med sond eller knapp vid behov. Fortsätt servera det du vet barnen vill/kan äta (givetvis fortsätta servera annan mat också men alltid ett ätbart alternativ till det icke matälskande barnet. För det är mycket så - det handlar inte om att barnet inte vill ha - det handlar mer om vad det KAN klara av att äta - utan att det växer i munnen, utan att känna kväljningar och utan att städigt förknippa mat med något negativt och nästan aldrig om något njutbart och gott som man faktiskt kan bli mätt av. För vissa tar det typ 20 år att komma på att man kan vara gott - kan skapa en mättnadskänsla och få dig att må bra! Detta måste man komma på själv och tror inte jag kan frammanas av yttre press från omgivningen.


Av mysmammansblogg - 1 februari 2013 10:37

Har varit en intensiv och händelserik vecka. Roligt men nu känns det att det ska bli skönt med helg! Lillskutten somnade redan strax innan tio, vi hann aldrig iväg till öppna förskolan. Lika bra han får börja ta helg redan nu :). Har hunnit med besök på öppna förskolan, förskolebesök, badhuset, medarbetarsamtal och snabbfika med några av mina goa arbetskamrater, kompisbus och en massa annat. 

Imorgon blir det fest   Svärmor harfyllt 60 år så då ska hon firas. Ser fram emot det, och att barnen får träffa alla sina kusiner (och några sysslingar). Åh så roligt de (och vi) kommer att ha! God mat och trevligt sällskap. Så roligt se de små pluttarna försöka hänga med de lite äldre skruttarna. Sen har vi tweenisarna som fnissar och håller sig lite ifrån sina jobbiga föräldrar förståss ;)


Storebror kör sista rycket med salamikorv försälningen. Beställningen ska lämnas in på måndag (tror jag). Hör av er om ni vill beställa! Vi fick hem smakprov på kryddsalamin - så himla god. Har beställt både en sådan och en vitlössalami som grannen tipsade om! Mums! Man får med lite recept med korven också. Jag har redan spanat in lasangereceptet gjord på salamikorv istället för köttfärs. Sen har jag ett annat gott recept - en pastagratäng med köttfärs, creme fraich, majs och choritzokorv där jag tänkte prova med salamikorv i istället. Blir hungrig bara jag tänker på det :)

Korven finns som kryddsalami, vitlökssalami eller pepparsalami. Kom och köp! (Finns fortfarande smakprov kvar på kryddsalamin om någon vill smaka  först. A vaktar smakproven så  inte mamma och pappa äter upp alla ;)

Presentation

Hej och välkommen till min blogg!
Kul att du är nyfiken och tittar in.
Skriver om familje- och vardagslivet i en småstad.

buzzador

klart.se

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Buzzadorblog


Ovido - Quiz & Flashcards