Alla inlägg under januari 2013

Av mysmammansblogg - 21 januari 2013 12:23

Har en liten som vill sitta på egen stol. Funkar sådär... Det är väldigt lätt att kliva upp på bordet från en vanlig stol, dessutom är sittsen så låg att han behöver stå för att nå upp till bordet. Det har han visserligen inget emot. Det är mamman som tycker att det är lite för vingligt och för lätt att ta ett snedsteg och falla ner i golvet. Ni får gärna hjälpa mig att hålla utkik efter begagnade tripp trapp stolar i fint skick. Behöver en typ igår!

Av mysmammansblogg - 18 januari 2013 13:40

Har haft två killar hemma hos mig idag. L och M. Lockade med mig M till öppna förskolan med mutan att han fick ha med sig sin ipad. Det var vara vi och en familj till där. Samma familj som brukar leka med oss på fredagarna :) Mamman i familjen hade med sig 3 av sina 4 killar. Det blev ett helt killgäng! Precis lagom många för att alla killarna skulle våga ta plats och leka, tillsammans och enskilt. Både mina och den andra mammans barn är lite avvaktande och försiktiga i början men efter fikat vågade de ta lite plats och leka med varandra. Vi hade så mysigt, och ipaden låg större delen av tiden nedstoppad i skötväskan. Fanns att göra för storebror också ;)

Så skönt att ta helg nu. Längtar till storebror och pappan i familjen kommer hem. Hoppas på en tripp till IKEA i helgen. Vet inte riktigt hur jag ska kunna motivera familjen som inte gillar att gå i affärer och handla, att åka på shoppingresa för att mamma behöver/vill titta på kläder ;) Kanske vi får försöka leta barnvakt till någon eller några om de absolut inte tänker följa med. Lite svårt då att hitta kläder till den som inte följer med bara ...

Av mysmammansblogg - 15 januari 2013 10:28

Åh så roligt det är att följa utvecklingen på de små! Pluttas har utökat sitt ordförråd endel. Som snabbast gick det i perioden mellan 12 och 14 mån. Då poppade det upp nya "ord" titt som tätt. Sen har det liksom stannat upp - han lärde sig däremot att gå där någonstans mellan 14 och 15 mån ålder. Hade väl inte tid att lära sig nya ord då! Nu börjar det komma lite mer "svar på tal". Roligt när han svarar på rätt ställe :)

Ordförrådet just nu (har kanske glömt något)

hej

titta

titta da

brm = bilen/lastbilen/bussen, ja allt som går på hjul och låter egentligen :)

mamma

mammamn = namn namn

ti ta = tick tack eller klockan

emma = hemma

goka = gurka ibland även broccoli

kaka = kaka, tårta, pannkaka

ta ta = tack, tack

kak = kvack

iiiii = djurläte oftast katt eller kanin eller djurungar

mo = mu

pip

ene = välling

pappa

a eller m = när han svarar ja på frågor

ah! = törstig


Av mysmammansblogg - 15 januari 2013 10:17

Har visst tröttat ut min lilla prins de senaste dagarna. Vi har haft fullt upp med massa olika trevligheter. Igår fm var vi tex på öppna förskolan och träffade goa mammor och barn. Alla bekantingar sedan förra terminen - utom nytillskottet ;) en söt liten lillebror på 4 veckor.


Igår kväll blev det visst lite kaos för lilleman här hemma. Vi har ju promenerat honom till sömns i stort sett varje kväll senaste veckan. Igår höll inte tidsschemat och det blev ingen kvällspromenad. Som han snurrade i sängen, rymmde från sängen, grät och var så trött att han inte visste vart han skulle ta vägen stackaren. Jag var faktiskt nästan på väg att kapitulera för en sen kvällspromenad framåt halvtio tiden, men fem minuter senare hade han äntligen kommit till ro och somnat. Däremot sov han så oroligt hela natten. Vaknade och grät efter mig, vaknade för att bli buffad till sömns och vaknade för att få välling. Var till och med ledsen när han vaknade till på morgonkvisten vid halv sju men faktiskt så somnade han om och sov vidare till kvart över sju sen. Idag är han däremot trött. Sover redan sin middagslur. Hm, får kanske bli en kort powernap i em också om han ska orka till ikväll.



Av mysmammansblogg - 13 januari 2013 15:13

Eller förlåt - förskola! Har kommit på vad det är jag saknar. En samordnare för förskoleplatser som har total överblickk över samtliga förskolor i kommunen. Dit skulle man kunna ringa för att berätta vad för önskemål man har och hur ens barn är till humör och personlighet. Sen kunde samordnaren plocka ut två eller tre förslag på lämpliga avdelningar/alternativ som hon tror skulle passa just det här barnet. Strunt samma om det ligger i andra änden av staden om just den avdelningen verkligen skulle passa mitt barn. Tänk så bra det skulle vara. Då blev det ju lite mer personligt och förhoppningsvis skulle placeringen bli rätt från början.


Prio ett är fortfarande dagbarnvårdare om det skulle återanställas några i kommunen. Men i väntan på att under ska ske så letar vi vidare efter förskoleplats. Grubblar och funderar, vänder och vrider. Hoppas på att vi hittar rätt på en gång. Vill helst ha en liten avdelning med låg personlaomsättning.

Av mysmammansblogg - 13 januari 2013 15:00

Nu är julen utdansad. Igår åkte allt julpynt ut i förrådet - känns alltid så skönt när det städats bort (även om jag tycker julen är mysig). Lilleman och jag var på jobbets julfest för barnen och dansade ut julen där också. Så mysigt. Dans runt granen, gott fika och så kom tomten med godis eller fruktpåse till barnen.


Denna vecka har gått så otroligt fort. Måndagen började med utvecklingssamtal med storebror på hans skola. Mellanbrorsan började skolan redan i måndags. Tisdags började storebror skolan men har haft kortvecka - gått till 12 hela veckan eftersom lärarna har utvecklingssamtal med alla elever/föräldrar på em hela första veckan. Mellanbror blev sjuk och fick vara hemma från skolan två dagar. Sen blev det badhusbesök för lillskrutt och mig på torsdagen, fredags fm var huset fullt med lekande septemberbarn och glada mammor. Sen var det plötsligt helg - som gått så otroligt fort som vanligt. Julfesten igår och idag börjar jag zumba igen! Ikväll är det terminsstart. Det behövs! Julen har inneburit mycket god mat! Känns att jag vill komma igång och röra på mig igen! Har iallafall börjat med raska kvällspromenader sedan en vecka tillbaka. Lillprins bus får en flaska välling, pyamas och tandborstas - sedan får han krypa ner i sovsäckeni vagnen och oftast somnar han då för natten. Ha ha vet inte hur vi någonsin ska få honom att somna i sin egen säng. Stackarn får alltid somna i vagnen nu. Både till natten och till eftermiddagsvilan. Ja ja, det får vi ta tag i en annan gång. Just nu tycker vi det fungerar riktigt bra så här - så skönt att komma ut på en promenad på kvällen.

Presentation

Hej och välkommen till min blogg!
Kul att du är nyfiken och tittar in.
Skriver om familje- och vardagslivet i en småstad.

buzzador

klart.se

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Buzzadorblog


Ovido - Quiz & Flashcards