Alla inlägg den 15 januari 2013

Av mysmammansblogg - 15 januari 2013 10:28

Åh så roligt det är att följa utvecklingen på de små! Pluttas har utökat sitt ordförråd endel. Som snabbast gick det i perioden mellan 12 och 14 mån. Då poppade det upp nya "ord" titt som tätt. Sen har det liksom stannat upp - han lärde sig däremot att gå där någonstans mellan 14 och 15 mån ålder. Hade väl inte tid att lära sig nya ord då! Nu börjar det komma lite mer "svar på tal". Roligt när han svarar på rätt ställe :)

Ordförrådet just nu (har kanske glömt något)

hej

titta

titta da

brm = bilen/lastbilen/bussen, ja allt som går på hjul och låter egentligen :)

mamma

mammamn = namn namn

ti ta = tick tack eller klockan

emma = hemma

goka = gurka ibland även broccoli

kaka = kaka, tårta, pannkaka

ta ta = tack, tack

kak = kvack

iiiii = djurläte oftast katt eller kanin eller djurungar

mo = mu

pip

ene = välling

pappa

a eller m = när han svarar ja på frågor

ah! = törstig


Av mysmammansblogg - 15 januari 2013 10:17

Har visst tröttat ut min lilla prins de senaste dagarna. Vi har haft fullt upp med massa olika trevligheter. Igår fm var vi tex på öppna förskolan och träffade goa mammor och barn. Alla bekantingar sedan förra terminen - utom nytillskottet ;) en söt liten lillebror på 4 veckor.


Igår kväll blev det visst lite kaos för lilleman här hemma. Vi har ju promenerat honom till sömns i stort sett varje kväll senaste veckan. Igår höll inte tidsschemat och det blev ingen kvällspromenad. Som han snurrade i sängen, rymmde från sängen, grät och var så trött att han inte visste vart han skulle ta vägen stackaren. Jag var faktiskt nästan på väg att kapitulera för en sen kvällspromenad framåt halvtio tiden, men fem minuter senare hade han äntligen kommit till ro och somnat. Däremot sov han så oroligt hela natten. Vaknade och grät efter mig, vaknade för att bli buffad till sömns och vaknade för att få välling. Var till och med ledsen när han vaknade till på morgonkvisten vid halv sju men faktiskt så somnade han om och sov vidare till kvart över sju sen. Idag är han däremot trött. Sover redan sin middagslur. Hm, får kanske bli en kort powernap i em också om han ska orka till ikväll.



Presentation

Hej och välkommen till min blogg!
Kul att du är nyfiken och tittar in.
Skriver om familje- och vardagslivet i en småstad.

buzzador

klart.se

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Buzzadorblog


Ovido - Quiz & Flashcards