Alla inlägg under mars 2012

Av mysmammansblogg - 30 mars 2012 13:46

Fredagar är bra dagar. Så skönt att få helg och hitta på någonting hela familjen - eller bara vara. Det är ganska skönt det också! Söndag fm är det föräldramöte på kanotklubben. Snart dax för uteträningar, burr så kallt. Gäller att man inte trillar i!


Tacomys med efterföljande filmtajm! Barnen har bestämt film - tråkigt för mamman så var den naturligtvis inte svenskdubbad - det betyder att jag får högläsa filmen eftersom filmtexten går lite för fort för att M ska hinna läsa själv. Konstigt att det alltid blir mamman i den här familjen som får det ärofyllda uppdraget som filmdubbare. Måste vara taktik - då vet de att jag inte hinner med i godisskålen. När filmen är slut brukar större delen av godisskålens innehåll också vara slut...

Av mysmammansblogg - 29 mars 2012 11:15

Lilla nyfiken är inte helt nöjd med att bara ligga i vagnen om han inte sover. Har fortfarande ligginsatsen men har valt att alltid ha med mig ett bärsele så han kan komma upp en stund när protesterna blir alltför livliga. Ibland räcker med med att ha sufletten helt nere så han ser trädtoppar och moln men han börjar bli allt mer otålig i vagnen. Bärselet är jättebra men det är lite bökigt att både ha en baby på magen och dra en proppfull vagn framför sig.


Kanske ska prova redan i em.

Av mysmammansblogg - 26 mars 2012 16:29

Alltid lika trevligt att träffa septembermammorna! Idag gick diskussionerna varma om relationer, mat, sömn, föräldraledighet, boende och en massa annat. Tog upp frågan om BLW - baby led weaning. Ingen i gruppen har provat men någon hade hört talas om det. I senaste numret av Föräldrar och barn fanns en artikel om BLW, blev nyfiken och har redan börjat prova så smått på L. BLW innebär att man låter barnet tugga på mat de själva kan stoppa i munnen ex minimajs, gurkstavar, brocoli eller potatisklyftor. Man ger detta och låter helt enkelt barnet äta självt istället för att traggla med pureér. Barnet lär sig att tugga först och svälja sedan istället för tvärtom som det blir med purématning - därför sägs barnen heller inte sätta i halsen. Spännande tycker jag. Är själv lite fegis och vågar dock inte släppa gurkbiten eller broccolibiten. Har liksom hållt i hela tiden men visst var det häftigt att se honom stoppa broccolikvisten i munnen och tugga loss!


Enligt artikeln minskar metoden risken för att man får ett kräset barn eftersom barnet själv styr sitt ätande - det blir spännande och lustfyllt att prova nya smaker. Hmmm, låter ju bra...


Om det är någon som har erfarenhet av BLW, skriv gärna en kommentar och berätta hur, vad och när. Är nyfiken och vill lära mig mer!

Av mysmammansblogg - 25 mars 2012 10:00

Har nu klarat av årets första leta vårskor till barnen jakt! En mycket tålamodsprövande aktivitet   men nu är det gjort   . Han som redan har skor hittade såklart ytterligare ett par ganska direkt. Han som verkligen behöver vårskor hittade förstås inga. Efter att ha provat i stort sett ALLA skor i strl 31-32 på Ingelsta köpcentrum samt i Kholms sportaffärer tog både föräldrars och barns tålamod slut. Vi tog en tur till Vingåkers nya butik -delicato outlet för att inhämta ny energi   och då äntligen hittades ett par - får duga tills vi hittar ett par bättre skor-  på scorett outlet! Inte lätt att ha känsliga fötter som det inte får klämma, skava, trycka eller glappa någonstans på!


Får se det positiva - har nu fyra kartonger gott i frysen. Inte alla dagar man börjar med en chokladbiskvi till frukosten   

Av mysmammansblogg - 23 mars 2012 11:56

Nu är det äntligen dax att testa gröt till L igen. Har haft ett veckolångt uppehåll igen då vi smort ner alla utslag. Tokigt nog hade vi bytt badolja förra veckan så det var svårt att utvärdera vad utslagen kom av - torrhetseksem efter nya badoljan? värmeutslag efter påbylsning av vinteroverall eftersom han satt i bärsele när vi var i Sälen? en kombination av ovanstående? eller gröten? Ikväll kör vi på en tredje testomgång och håller tummar och tår för att utslagen håller sig borta!



Av mysmammansblogg - 21 mars 2012 13:22

Har kommit med i ytterligare en av buzzadors kampanjer. Denna gång är det Niveas deo pure & sensitive. Det är en antiperspirant framtagen speciellt för oss med känslig hud. Den är utan alkohol, parfym och konserveringsämnen. Jag har några provflaskor att dela ut :) Så om det är någon av mina vänner och bekanta som vill prova kan ni säga till.

Av mysmammansblogg - 21 mars 2012 09:19

Hade tänkt ta en promenad ner till centrum i det fina vårvädret. Men, lilleman hann somna innan vi var promenadklara. Får bli en tvätt och plockdag istället. Tror vi kan hinna med en lite kortare sväng framåt lunch istället. Se där, nu vaknade han igen efter ca 30 min sömn - kommer absolut att hinna med en promenad lite senare!

Av mysmammansblogg - 20 mars 2012 18:39

Var iväg på babysång idag.   Så mysig babysång - det är lite annorlunda sånger och ledaren har med olika rörelsemoment och andra upplevelser i programmet. Det är allt ifrån såpbubblor   till tända ljus, flyga flygplan med barnen och annat mysigt. Passade på att bjuda på oreos choklad kex i fikapausen. Har några kakor kvar, kanske är arbetskamraterna fikasugna? Ska försöka hitta en lucka i mitt fullspäckade mammabarnledighetsschema :) Det är svårt att få timmarna på dagarna att räcka till ibland -så mycket vi vill göra!


Igår blev det storkok babymat här hemma. Rotmoset är fortfarande favorit så det blev lite till av det. Ärtor tycker jag är väldans gott så det blev endel ärtpuré också. Dax att lägga till lite kött/fisk snart så det fick bli kycklinggryta också. Idag eller imorgon ska jag göra kalvköttsgryta och köttfärsröra. Fisk väntar jag lite med.

Presentation

Hej och välkommen till min blogg!
Kul att du är nyfiken och tittar in.
Skriver om familje- och vardagslivet i en småstad.

buzzador

klart.se

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Buzzadorblog


Ovido - Quiz & Flashcards