Alla inlägg under april 2012

Av mysmammansblogg - 21 april 2012 17:55

Ska bli testpilot då vi får prova ERGObaby bärsele. Väntar med spänning in paketet. Man kan bära barnet på mage, höft eller rygg. Tycker att det verkar toppenbra. L gillar att bli buren och tänk så smart att kunna stoppa honom i "ryggan" när vi springer på IKEA, gör utflyckter i knölig terräng eller bara för att vila benen när han blir lite större och man är på utflyckt till djurparken... Verkar kanon. Hoppas bara den är lika bra som jag tror att den är!

Av mysmammansblogg - 18 april 2012 13:39

Att få L att sova i sängen instället för i "innevagnen" går inte bra alls. Har gett upp och just nu sover han i vagnen - inomhus igen. Han var så trött och kämpade så för att inte somna i sängen   . När jag sedan lyfte över honom i vagnen tog det bara en knapp minut så sov han så gott.   

Av mysmammansblogg - 17 april 2012 14:21

Liten har blivit stor! Bytte ut ligginsatsen till sittdel i helgen. Han är så nöjd! Lite svårt att sova i vagnen nu bara - finns ju så mycket att titta på! Nu funkar nya vagnen igen, dämpningen är bättre? när den är sittvagn. Brio vagnen är fortsatt överlägset bra i dämpning - men han sitter inte lika bra i den. Brion är så stor och rymlig, lillplutt behöver en lite tajtare vagn just nu som stöttar upp honom och hjälper till att hålla balansen. Vagnsbyte med andra ord, brion får hoppa in på uteplatsen och vara reservvagn och nya vagnen får bli promenadvagn. Tokigt bara att jag inte har någon innevagn längre... L sov ganska bra i innevagnen, måste lära om och försöka få honom att somna i sängen istället.

Av mysmammansblogg - 17 april 2012 14:13

Är så fint i killarnas rum nu! Så skönt att ha gjort en storrensning inför renovering av deras rum. Det är tapetsering och målning av tak i bådas rum som står på tur. Har redan sett ut en tuff rutig tapet till As rum.Vet inte om den ska vara i hela rummet eller som fond, vi får se... Kanske hinner vi inte tapetsera förrän J har semester i sommar, kvällarna och helgerna går så otroligt fort och jag avstår tapetseringsbiten -  fixar rensning/städning och möbelflyttning istället.


Nästa vecka är det klädförsäljning i sandbäcksgården igen. Passar bra, lilleman har växt ur nästa klädstorlek och behöver fylla på i garderoben igen. Hoppas att jag hinner märka upp och lämna in lite kläder till försäljning också, inlämning på onsdag.

Av mysmammansblogg - 12 april 2012 15:46

Varterfter lillebror växer och blir större minskar hans sömnbehov   . Har därför inte så mycket tid över till bloggande längre. Sedan påskhelgen har dagssömnen minskat till en halvtimmes lur på fm och en knapp timme på em. Ibland blir det en liten powernap på 10-15 min under kvällen också. Finns endel att fixa med under sovtiderna eftersom lilleman är måttligt road av att vara i tvättstugan med mig när han är vaken. Diskmaskinen är visserligen lockande, men där vill jag inte så gärna ha hjälp än på några år ;) 


Har introducerat kvällsvälling. Går sakta framåt. Första kvällarna tog han 20-30 ml, senaste kvällarna mellan 40 och 60! Den välling som gått bäst är sempers milda mjölkfria havrevälling. 


Just nu är det påsklov för stora killarna. Har hittills hunnit med en storröjning i A:s rum och ikväll plabnerar jag att fortsätta med M:s rum. Så skönt det ska bli när det är klart! Tänker lite förebyggande här. L är redan nu nyfiken på och vill gärna vara i stora killarnas rum. Allt smått får hoppa upp på de övre hyllorna. 


Av mysmammansblogg - 3 april 2012 15:02

Har hunnit massor idag. Började med sovmorgon tillsammans med Liam, så mysigt. På fm var vi iväg på lite babysång med tillhörande fika = pratstund med en hel massa goa mammor. Disk/tvätt under lunchen. M hann med att leka med en kompis efter skolan när L och jag hälsade på ica butiken mittemot. Läxläsning  och mellis är nu avklarat och snart ska taxiverksamheten igång för att skjutsa A till kulturskolan medans L och jag följer med M till tandläkaren. Så var den tisdagen snart slut.


Ska testa nytt recept till kvällen. Kycklingroulader fyllda med persilja, lök och bacon - ni vet reklamfilmen med Leif Mannerström. Ser så gott ut. Vore trevligt om barnen vågar smaka lite också.

Av mysmammansblogg - 2 april 2012 09:12

Har tackat ja till en fest fram i maj.    Oaaa, hur ska detta gå? Hoppas på att L tycker att det inte är en alltför dålig idé att mamma tar sig lite egentid några timmar en kväll fram i maj. Vi får se... Nu är jag iallafall anmäld och går det inte så går det inte. Då får jag stanna hemma. Har hittills inte varit ifrån honom längre än max 30 min när jag varit och handlat på ica ;)


Nu dax för lite öppen förskola.   L sover i vagnen och så snart han vaknat drar vi iväg. Måste socialisera lite även om det är med baby   





Presentation

Hej och välkommen till min blogg!
Kul att du är nyfiken och tittar in.
Skriver om familje- och vardagslivet i en småstad.

buzzador

klart.se

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Buzzadorblog


Ovido - Quiz & Flashcards