Alla inlägg under september 2016

Av mysmammansblogg - 25 september 2016 21:12

Troligen campat för sista gången denna säsong. Helgcamping vid Kolmården first camp. Åkte efter jobbet i fredags och hem idag. Heldagsbesök i djurparken på lördagen då årskort fylldes på inför nästa säsong. Hade en toppendag med perfekt parkväder och glada barn. När benen blev trötta mötte vi upp våra vänner utanför och besökte tropicarium tillsammans.
Kvällen avslutades i goda vänners lag med långbord på campingen med grillat och lördagsmys. Barnen lekte precis hela dagen/kvällen och fick en rejäl dos med frisk luft och glada skratt.
Himla tur med vädret. I fredags kom minst sagt ett rejält skyfall strax efter att vi grillat klart. Trodde det aldrig skulle sluta och såg framför mig en regnig helg utan djurparksbesök och besvikna barn. Men ibland har man flyt och turen vänder till det bättre.
Idag har vi hunnit med hemresa, ett barnkalas och massa tvätt. Kommer antagligen somna så fort huvudet kommer på kudden idag också :)

Av mysmammansblogg - 13 september 2016 16:44

Natten till idag var lugn med hjälp av nässpray och högläge. Jourtider på vårdcentralen var ju slut igår eftermiddag men idag " hängde vi på låset". Blev uppringda redan kl 08. 10 Tid på vårdcentralen kl 09.00 Öroninflammation konstaterades snabbt och uthämtat recept på Kåvepenin kl 09.20
Vilket flow! Är så nöjd med den vårdcentral vi är listade på!

Av mysmammansblogg - 12 september 2016 18:18

Blev inte mycket sömn inatt. Minstingen har haft öronvärk. Ringde vårdcentralen som hade slut på tider. Skulle ringa imorgon igen. Hoppas på en bättre natt inatt.

Av mysmammansblogg - 11 september 2016 07:28

Fixarhelg. Växthuset har rensats från gurkplantorna som gjort sitt. Tomaterna får stå ett tag till.
Tvättberget har minskat och nu står garderobsgenomgång/ rensning på tur.
Har vi lite flyt kanske vi hinner ut på promenad idag också. Men förmiddagen får först tillägnas läxläsning med två av tre söner. Härliga söndag.

Av mysmammansblogg - 9 september 2016 22:19

Hur får ni tiden att räcka till i veckorna? Tycker det är ett evigt pusslande och ändå får man inte alltid ihop det.
Den ena har avancerad matte där jag inte är alltför behjälplig mer än att försöka stötta med läxplanering över veckan samt studieteknik och försöka mig på att förstå och lösa problemen. En som skulle behöva använda inläsningstjänst men tekniken strular (trasigt hörluraruttag på skolpaddan) med resultat att inte hinna igenom textmassor och kommer efter i flera ämnen. ( och nej, det går inte att komma ihåg att ta med böcker och jobba ikapp hemma) Suck!
Skulle dessutom behöva högläsnings träning med rättande förälder bredvid, helst dagligen utöver den vanliga veckoläxan. Därtill en pysslande pratande, bubblande, lekande femåring som gärna vill vara med hela tiden. Matlagning och läggtider att passa på det....
Även om det är svårt att få ihop det så är det ändå allt mysigt med liv och rörelse i huset. När någon är iväg på äventyr även om det bara är för en kväll eller så blir det genast så tyst och tomt i huset. Nu är vardagen igång igen.

Av mysmammansblogg - 8 september 2016 19:46

Blev inte jätteglad när jag skulle cykla hem idag. Ingen luft i cyckeldäcken! Hela ventilerna borta. Suck! Och just när man har lite bråttom också. Var bara att snällt promenera med cykeln hem och byta till bil. Snabbt iväg på nästa möte.
Nu är nya ventiler monterade och däcken pumpade. Redo för en ny cykeldag.

Av mysmammansblogg - 1 september 2016 16:25

Vilken tur att flextid finns! Oftast har den en förmåga att växa och samlas på hög. Finns alltid något att göra på jobbet. Men idag hände något oväntat och antagligen välbehövligt ;)
Jobbade på med full fart under dagen. När den strida strömmen av besök plötsligt lugnade ner sig och sedan tog slut råkade jag slå en blick på klockan och konstaterade att det blivit ytterligare en halvtimmes plusflex. Plockade raskt ihop och förberedde morgondagen. Cyklade i raskt tempo till förskolan för att hämta minstingen. Hoppades på att hinna inom hämtningstiden. Men ....vänta nu, vad var klockan egentligen? Hade helt enkelt tagit fel på en timme! Istället för ytterligare en halvtimmes plusflex blev det alltså en halvtimmes minusflex! Helt spontant och oplanerat, men åh så bra att få lite bonustid + möjlighet till utplockning av flextid!

Presentation

Hej och välkommen till min blogg!
Kul att du är nyfiken och tittar in.
Skriver om familje- och vardagslivet i en småstad.

buzzador

klart.se

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Buzzadorblog


Ovido - Quiz & Flashcards