Alla inlägg under oktober 2015

Av mysmammansblogg - 13 oktober 2015 22:06

Vardagen rullar på. Träningen har fått ett litet bakslag. Eller kanske snarare ett tillfälligt avbrott. Föreläsningar och sjukdom har kommit i vägen. Hoppas på att vara igång igen nästa vecka
Skolarbetet, läxor, dagishämtningar och matlagning...Snart höstlov, skönt för barnen. Hoppas lillebror kan få lite ledigt han också. Vi jobbar på det.
I helgen blir det besök på gymnasieskolor inför kommande gymnasieval. Spännande. Förstahands valet står klart men sen blir det svårare.

Av mysmammansblogg - 11 oktober 2015 20:40

Campingsäsongen är över för i år. Nu har vi städat och packat ihop för vinterförvaring. Lite tråkigt att ställa in den men bättre den får stå under tak fram till i vår. Blir ändå inget campade för oss under vintern. I april ska den ut igen! Hoppas på att vi kommer iväg på lite vintersemester innan dess men då är det stuga som gäller. Lite för bekväm för campinglivet under vintersäsong med tre barn och en hel massa skidkläder och utrustning i släptåg.

Av mysmammansblogg - 10 oktober 2015 13:31

Ska iväg på konferens som är förlagd på en kursgård med spamöjlighetet en dag framöver. På eftermiddagen finns sedan lite egen tid innan middagen. Har nu valt att lyxa till det lite och bokat in mig på en ansiktsbehandling under den fria tiden. Lika bra att passa på, inte ofta jag anser mig ha tid att ha så kallad egentid. Har egentligen inte så stort behov av egentid, gillar att umgås med familj och vänner runt omkring mig. :)

Av mysmammansblogg - 10 oktober 2015 13:20

Tog med mig minstingen och drog runt ett varv på stan. Inte det lättaste eller smidigaste att gå på stan med en fyraåring men ibland måste man utmana sig själv :)
Gick ändå skapligt. Om man vet vad man är ute efter och plöjer igenom affärerna i raketfart ; ). Kunde både prova kläder och skor ( även det i raketfart). Lyckad shoppingdag med både underkläder, tröjor, blus och barnkläder med hem. Det enda och viktigaste som jag inte hittade var stövlar till mig. Har ett dilemma där. Jobbar ju i privatkläder inomhus nu, då behöver jag altså ha både ett par varma fodrade för utomhusbruk och ett par tunnare för inomhusbruk!?! Stackars mig ;)

Av mysmammansblogg - 6 oktober 2015 07:52

Tidig morgon. Tåget gick kl 06.02 Naturligtvis frost på rutorna på bilen imorse så blev lite sen men hann precis med tåget. Lyckats komma på rätt tåg i bytet i Stockholm också. Nu gäller det bara att orientera sig i Uppsala och hitta rätt när tåget väl är framme. Hoppas på en informativ och givande dag. Heldagsutbildning om datajournalsystemet. Nu lite egentid på tåget. Har hunnit med att läsa mail, skicka mail, läsa och bara vila. Helt otroligt vad mycket man hinner på en tågresa i morgonlunk innan telefoner börjar ringa.

Av mysmammansblogg - 4 oktober 2015 17:25

Så roligt med nytt jobb! Är nöjd med mitt yrkesval och min nya arbetsplats. Haft tur och tillhör den skara som inte haft måndagsångest särskilt många gånger. Så klart man haft någon enstaka gång då man varit lite trött och sliten men oftast har jag gått till jobbet med glädje. Särskilt på mina senaste arbetsplatser. Visst har vi haft tuffa perioder i omgångar på respektive arbetsplats men arbetsglädjen har jag haft turen att ha kvar. Tänk vilket privilegium att få jobba med människor och ta del av deras livsöden, trösta, stötta, uppmuntra, hjälpa och behandla. Inte alltid lätt men en helt fantastiskt stimulerande utmaning om man gillar att jobba med människor. Nu med nytt jobb blir det förstås en extra utmaning innan dagsrutiner sitter, innan nytt kontaktnät byggts upp och innan alla nya namn och ansikten sitter. Ser fram emot en spännande ny dag som avrundas med en intressant föreläsning på kvällen.

Av mysmammansblogg - 4 oktober 2015 17:02

Mina tomatplantor fortsätter att ge utdelning. De var lite sena i starten och säkert därför de fortsätter sent på säsongen. Har tänkt kasta bort plantorna ett tag nu när det är dax att vinterstäda i uterummet, men det går ju bara inte...De får iallafall en vecka till på sig. Gurkorna fortsätter också att komma men i mycket långsamt tempo. Har några småttingar kvar som får stå en vecka till. Sen är det nog dax att skörda och slänga bort gurkplantorna för den här säsongen. Likaså får paprikan en sista vecka på sig att växa till sig. Tomaterna kanske får ytterligare någon bonusvecks om inte frosten hinner komma.

Av mysmammansblogg - 3 oktober 2015 19:22

Konstig känsla. Sambon och jag sitter uppkrupna I varsitt soffhörn och surfar runt på varsin padda. Lillebror sover redan! Somnade i bilen efter att vi skjutsat storebror till kompis. Kanske sover han för natten? Storebror ska sova borta inatt och mellanbror hänger framför datorn i sitt rum. Så tyst och lugnt i huset. Inte ofta det är så, - hjälp är det så här lugnt och stillsamt det blir när barnen en dag flyttar hemifrån?! Tur att det dröjer många år dit...Visst är det skönt med lugnet ibland men jag föredrar helt klart liv och rörelse omkring mig.

Kanske behöver jag den här vilan och pausen just nu. Nytt jobb med många nya intryck varje dag - nästa vecka blir en intensiv och välfylld vecka både arbetsmässigt och på fritiden. Föreläsning på måndagkvällen, heldagsutbildning på tisdag och onsdagskväll ska jag ut och äta med mina goa arbetskamrater från förra jobbet. Torsdagen hade jag kunnat åka på kvällsföreläsning också men valde att avstå pga den redan välfyllda veckan. Tur att det bara är roliga saker men gissar att jag kommer vara ganska trött när Arbetsveckan väl är slut.

Presentation

Hej och välkommen till min blogg!
Kul att du är nyfiken och tittar in.
Skriver om familje- och vardagslivet i en småstad.

buzzador

klart.se

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Buzzadorblog


Ovido - Quiz & Flashcards